Tüketiciye Piliç Eti Bilgi Kirliliği Yaşatılıyor
Besd-Bir Başkanı ve Beypiliç Genel Müdürü Dr.Sait Koca,tüketicilerin piliç yeme alışkanlığı ve piliç eti sektörünü algılaması hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Türkiye’de piliç eti sektörünün Avrupa standartlarında üretim yaptığını söyleyen Dr.Sait Koca,”Dönem dönem ortaya atılan asılsız suçlamalar yüzünden tüketiciler bilgi kirliliği yaşıyorlar.” dedi.
Türkiye genelinde yaptırılan araştırmada tüketicinin piliç eti ve piliç etinin üretimi konusunda yeterli ve sağlıklı bilgilere sahip olmadığınının ortaya çıktığını belirten Dr.Sait Koca,araştırmanın şaşırtıtı bilgilere ulaştığını söyledi.
Dr.Sait Koca “Türkiye nüfusunun dörtte üçü,beyaz etin ambalajsız satışının yasak olduğunu bilmiyor.Avrupa standartlarında üretim yapıldığının farkında değil.TSE dışındaki HACCP ve BRC gibi kalite standartlarını hemen hemen kimse tanımıyor.”dedi.
Türkiye’de bilimsel ve en hijyenik koşullarda,insan sağlığına uygun piliç eti üretimi yapıldığını anlatan Dr.Sait Koca “Zaman zaman ortaya atılan doğruluğu kanıtlanmamış bilgiler yüzünden bir kısım tüketicinin boş yere piliç etine karşı mesafeli duruyor “dedi.
Dr.Sait Koca “Yapılan araştırma sonuçlarına göre tüketicilerin %69’u,piliç etinin devlet tarafından devamlı denetlenmediğini düşünüyor.Peki bu bilgi nereden geliyor?Tamamen muallakta.Büyük ihtimalle sadece bir önyargı.Oysaki piliç eti sektörü en fazla denetlenen sektör.Tüketicinin tam tersine düşünmesi,tam olarak bizim eksikliğimiz ” dedi.
GÖREV YİNE BİZDE
Tüketicinin piliç eti konusundaki yanlış veya eksik bilgisini düzeltmenin piliç eti üreticilerinin görevi olduğuna işaret eden Dr.Sait Koca ,BESD-BİR ve Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu’nun yeni balayan bilgilendirme kampanyalarıyla bu yanlış ve eksik bilgileri düzeltmeye çalışacaklarını belirtti.
Piliç etinin en ekonomik ve en zengin protein kaynaklarından biri olduğunu,yanlış bilgiler yüzünden bir kısım tüketicinin boşu boşuna kendini piliç etinden mahrum bıraktığını anlatan Dr.Sait Koca,tüketiciyi bilgilendirme çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdürüleceğini sözlerine ekledi.
” bir kısım tüketicinin boşu boşuna kendini piliç etinden mahrum bıraktığını ” söylüyor da ey mubarek; bu “piliç” dediğiniz yaratığın suyundan çorba oluyorsa eğer tamam yiyelim.
Tadı yok kızartmazsan eğer, tavuk dediğin haşlanınca leş gibi kokmaz, sizin ürettiğiniz “piliç” ler kokusundan yenmiyor, sürekli ıslak tüy kokusu.
Et kalitesi çok düşük lezzet dersen semtine uğramaz.
Böyle miydi gerçek köy tavukları?
Siz ne yediriyorsunuz bunlara Allah aşkına?
Ben lezzetine bakarım, haşlarım, antibiyotik kullanmadıysan temiz yem verdiysen sağlıklı ortamda güneş görüp ayağı toprağa bastıysa bunların tadı da lezzetlidir.
Yalan mı?
Sayın Yıldız,
Dikkat ederseniz yayınlarımızda hiç taraf tutmadığımızı anlamışsınızdır.Bu konuda eleştirileriniz çok ağır.
Türkiye’de kullanılan teknoloji tüm dünyanın kullandığı sistem.Leş gibi kokan bir ürünü kimse yemez.Leş gibi kokan pilicin çorbasıda kokar.
Hibrit ile GDO’yu karıştırmamız gerekiyor.
Köy pilici diye bir söylemi sürekli kullanan bir kesim var.Onlarda insan ve hayvan pisliklerinin içindeki karışımları yiyerek besleniyorlar.Sonra 74 milyon insanı köylerden getirdiğiniz piliçlerle besleyemezsiniz.O kadar piliç zaten bulamazsınız.
Antibiyotik kullanmak ise tüm dünyada ve ülkemizde yasak.Sağlıklı ortam dediğiniz için söylüyoruz bu kadar pilici serbestçe dolaşacak yer ve eleman bulmanız mümkün değil.Dünya teknolojisi ile dedik,Amerika’yı bir kez daha keşfetmemiz gerekmez.
Bilgilerinize