Türkiye tarımsal alanda yüzünü Güney Amerika’ya çevirdi


fotoğraf_JPG
​Türkiye dünyanın önemli tarım merkezlerinden biri olan Brezilya ile tarımsal alanda işbirliği yapacak. Bu kapsamda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker Brezilya Tarım Bakanı Antonio Andrade ile iyi niyet protokolü imzaladı.

 

 
Başkent Brazil’de taraflarca imzalanan törende Bakan Eker, Türkiye’nin biyo çeşitlilik konusunda dünyanın en zengin ülkelerinden biri olduğunu ve 4 milyon endemik bitki türü ile Avrupa kıtasının iki katından daha fazla endemik bitki türüne sahip olduğunu söyledi. Türkiye’nin dünyanın değişik ülkeleri ile tarımsal işbirliği konusunda ortak çalışma yaptığını belirten Bakan Eker, bu kez hedeflerinde geniş toprakları ve güçlü tarımsal ekonomisi bulunan Brezilya’nın olduğunu bildirdi.
Kısıtlı tarım alanlarına rağmen Türkiye’nin geçen yıl 62,5 milyar dolarlık tarımsal hasıla elde ettiğini vurgulayan Bakan Eker, büyük kıta ülkelerinden sonra tarımda Türkiye’nin en ön sıralarda geldiğini söyledi. Brezilya’nın tarımsal alanda önemli başarılara imza attığına dikkat çeken Bakan Eker, bunda ar-ge faaliyetlerinin önemli katkısı olduğunu bildirdi.

 

 
Konuşmasında dünyanın iki önemli tarımsal üretim gücünü birleştirerek ortak işbirliği yapmak istediklerini belirten Bakan Eker, bu işbirliğinin küresel gıda güvenliği, güvenilir gıda üretimi, ekolojik denge ve tarımsal mekanizasyon alanlarına katkı sağlayacağını ifade etti. İki ülke arasındaki siyasi ilişkilerin üst düzeyde olmasına rağmen mevcut tarımsal işbirliğinin alt seviyelerde olduğuna dikkat çeken Bakan Eker, “Tarımsal işbirliğimizin ile ekonomik işbirliğimizi geliştireceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

DİĞER HABERLER
Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi'2015

 

 
Brezilya Tarım Bakanı Antonio Andrade de dünyada kendisinden en çok söz ettiren ülkenin Türkiye olduğunu belirterek tarımsal işbirliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.


Haber Tarihi: 1 Ekim 2013. 14:53
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x