Türkiye’deki sağlık gönüllüleri tavuk etiyle ilgili iddialara cevap veriyor!
Türkiye’deki tavuk eti üretimi ile ilgili tüm bilimsel gelişmeler ve insan sağlığına olan etkilerinin konuşulacağı basın toplantısına; Kalp ve Damar Cerrahisi ProfesörüDr. Bingür Sönmez, Türk Pediatri Kurumu, Bilimsel Tavukçuluk Derneği, Veteriner Tavukçuluk Derneği ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı uzmanları ile yöneticileri katılacak.
Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’ne üye beyaz et üreticilerinin kurduğu www.saglıklibilgi.org’un ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, “Tavuklarda hormon kullanılıyor mu? Tavuklar antibiyotikle mi büyütülüyor? Neden hızlı büyüyorlar? Bir tavuk günde 3 kez yumurtlar mı? Ambalajlı tavuk tüketmek sakıncalı mı?” ve daha onlarca soru konunun uzmanları tarafından cevaplanacak.
Toplantıya konuşmacı olarak katılacak bilim insanları
· Bilimsel Tavukçuluk Derneği Başkanı Prof. Rüveyde Akbay
· Veteriner Tavukçuluk Derneği Başkanı Prof. Ahmet Ergün
· Türk Pediatri Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Raşit Vural Yağcı
· Ankara Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Akdur
· Memorial Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez
Basın Toplantısı Bilgi:
Tarih: 21 Şubat 2014, Cuma
Saat: 10:30
Yer: Çırağan Sarayı, Şimal B Salonu
LCV: FY İletişim Danışmanlığı / 0216 465 7995
Seda Kaplanoğlu / 0505 486 49 40
Orada olmayı ve konuyla ilgili şüphelerimi gidermek , duyduklarımızın doğruluğuyla ilgili kaygılarımı , evime girmesini engellediğim tavuğu yememekle doğru mu yanlış mı yaptığımı vb sorularımın yanıtlarını almak isterdim ancak çalışma saatlerime uymadığı için bunu yapamayacağım . Bu seminerle ilgili görüşler, sorulara verilen yanıtlar konusunda bilgilenmek isterim . Teşekkürler…