Veteriner Akademisi Detaya Odaklı Eğitimlere Başladı
Veteriner Hekimlerin meslek hayatlarında ve sosyal yaşamlarında kariyer sahibi olmaları ayrıca üniversite eğitimi sonrası meslek bilgilerini güncel tutmak ve bunu sahada daha etkin kullanmalarını sağlamak için kurulan VETERİNER AKADEMİSİ eğitim alanlarını genişleterek Veteriner Hekimlere daha çok alanda hizmet vermeye devam ediyor.
‘’Detaya Odaklı Mesleki Eğitim Merkezi’’ söylemiyle yola çıkan Veteriner Akademisi eğitim programlarını hazırlık aşamasında Veteriner Hekimlerin saha da en çok ihtiyaç duyduğu konuları birebir yerinde araştırarak şekillendirmektedir.
Veteriner Akademisi yeni sezona ilk olarak 19 Nisan 2013 KLİNİKLERDE BİLİNÇLİ ANTİBİYOTİK KULLANIMI VE VETERİNER LABORATUVARLARINDAN DESTEK ALIMI Prof. Dr. Ender YARSAN ile Prof. Dr. Seçkin ARUN’un eğitmen olarak yer aldığı eğitime yaklaşık 40 Klinisyen Veteriner Hekim katıldı.
Prof. Dr. Murat ŞAROĞLU ve Doç. Dr. Göksen ÇEÇEN’ in eğitmen olarak yer aldığı eğitime yaklaşık 30 Klinisyen Veteriner Hekim katıldı. Hasvet Medikal Danışmanlık’ın sponsorluğunda gerçekleşen eğitimin son bölümünde Veteriner Akademisi katılımcılarına uygulama yapma fırsatı sağladı.
Göz Hastalıkları Eğitiminin ikincisi 29 Eylül Pazar günü Bursa’da B.A.O.B’da bulunan Bursa Veteriner Hekimler Odasında gerçekleşti. Bursa’dan ve çevresi illerden 35 Veteriner Hekim eğitime katıldı. Eğitimin teorik kısmında;
- OFTALMİK MUAYENE VE TANI YÖNTEMLERİ
Sistemik Hastalıklarda Karşılaşılan Oftalmik Bozukluklar (Bakteriyel, Viral, Protozoal, Mantar, Paraziter Enfeksiyonlar)
- HER YÖNÜYLE KATARAK OPERASYONU
Konularına değinildi.
Eğitimin uygulama bölümünde ise Hasvet Medikal Danışmanlık’ın sağladığı en son teknoloji ürünü ultrason ve oftalmaskop cihazları ile Prof. Dr. Murat ŞAROĞLU ve Doç. Dr. Göksen ÇEÇEN hayvanlardaki oftalmik bozukluklara bakarken, katılımcı Veteriner Hekimler de ekrana yansıtılan görüntülerden uygulamayı birebir takip etme fırsatı yakaladı.
Eğitimi sonunda katılımcılara Veteriner Akademisi bandrolü bulunan sertifika verildi.
Veteriner Akademisi Kurban bayramı öncesi en çok ihtiyaç duyulan konulardan olan “İneklerde Reprodüktif Ultrasonografi Eğitimi”ni Ömer Matlı Çiftliği’nde, Matlı işbirliği ve Hasvet Medikal Danışmanlık’ın katkılarıyla düzenledi.
Veteriner Akademisi organizasyonu kapsamında Prof. Dr. Yavuz Nak’ın verdiği eğitime, çiftlik veteriner hekimleri ile klinik hekimlerinden oluşan 30 veteriner hekim katıldı.
Eğitimin teorik kısmında şu konular üzerinde duruldu:
-Ultrasonografinin çalışma prensipleri ve ultrasonografik muayene amacıyla kullanılan ekipmanlar.
-Ultrasonografi teknikleri ve doğru bir tanı için gerek duyulan temel ihtiyaçlar. -Ultrasonografik görüntülerin yorumlanması.
-İneklerde ovaryum üzerindeki normal yapıların ultrasonografi ile görüntülenmesi.
-Gebelik tanısı.
-Östrus siklusu süresince uterusun görüntülenmesi ve postpartum dönemde uterus.
-Ovaryum ve uterus ile ilgili anormalitelerin ultrasonografi ile belirlenmesi; ovarian kistler, endometritis, piyometra, fötal mumifikasyon ve fötal maserasyon.
Eğitimin uygulama bölümünde ise Hasvet Medikal Danışmanlık’ın sağladığı en son teknoloji ürünü ultrason cihazları ile Prof. Dr. Yavuz Nak hayvanlardaki gebelik durumlarına bakarken, katılımcı veteriner hekimler de ellerinde bulunan simülatörlerden birebir ultrasonografi uygulamalarını izledi.
İneklerde Reprodüktif Ultrasonografi Eğitimi sonunda katılımcılara sertifika verildi.
100’ün üzerinde detaylı eğitim programı ve geniş eğitmen kadrosuyla sektörde çok önemli yere sahip olan Veteriner Akademisi önümüzdeki aylarda Veteriner Hekimlerin ihtiyaç duyduğu konularda eğitimler ve uygulama programları yapmaya devam edecektir. Lisans ve Lisansüstü eğitimlerden farklı olarak Veteriner Akademisi kuruluş prensibine sadık kalarak eğitim konusu belirlendiğinde detayın detayına inilmesinde başarının bu ilke ile sağlanacağına inanarak öğretim kadrosu hazırlıklarını yapmakta ve eğitim sonucunda katılan Veteriner Hekimler ile Veteriner Halk Sağlığına doğrudan katkı sağlamayı hedeflemektedir.