Yem işletmelerinde denetim ve hijyen eğitimi…
Halim UTLU
23 ilin ilgili teknik elemanlarının katıldığı “Yem İşletmelerinde Denetim, Numune Alma, Hijyen Gereklikleri ve HACCP Uygulamaları” konulu hizmet içi eğitim çalışması,Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Samsun İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.
Yem faaliyetlerinin daha etkin yürütülmesi ve il müdürlükleri arasında uygulamada birliğin sağlanması amacıyla, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında, Bakanlığın Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü Yem Daire Başkanlığınca düzenlenen toplantı, 3 gün sürdü.
23 il teknik elemanları katıldı
Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Samsun İl Müdür Yardımcısı Dr. Habip Muruz’un da bir konuşma yaptığı“Yem İşletmelerinde Denetim, Numune Alma, Hijyen Gereklikleri ve HACCP Uygulamaları” konulu hizmet içi eğitim çalışması, 24- 26 Eylül 2014 tarihleri arasında Samsun İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi. Eğitim çalışmasına 23 ilden, bu konuda çalışan teknik elemanlar katıldı.
SÜRSAN Balık ve Yem Üretim İşletmesinde denetim
Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü, Yem Daire Başkanlığından Muharrem KELEŞ; “Yem Mevzuatında Son Gelişmeler, Yıllık Kontrol Planı, Yem Denetimi Sırasında Karşılaşılan Sorunlar ve Numune Alımı”, İsmail Hakkı AKYOL; “Hijyen Gereklikleri, Yem İşletmelerinde Kayıt ve Onay”, Yalçın BAĞSIZ ve Melahat ÇALIK; “HACCP Prensipleri ve Dökümanları, İşletmenin Yem Hijyen Gerekliliklerine Göre Denetimi” konularını ayrıntılı olarak anlatarak, sahada ve uygulamalarda karşılaşılan soruları da cevapladı.
Yakakent İlçesinde bulunan SÜRSAN Balık ve Yem Üretim İşletmesinde, yem hijyeni gerekliliklerine (HACCP dahil) göre denetim çalışması yapılırken, farklı illerden gelen konu sorumlusu teknik elemanlar da, karşılıklı bilgi paylaşımında bulundu.